AMiCUS De(z)bate

“La începutul anului universitar 2018-2019, Amicus Târgu-Mureș lansa proiectul “Amicus De(z)bate”, acesta venind ca răspuns la nevoia unui club de dezbatere în cadrul filialei și ca o oportunitate de dezvoltare personală și a relațiilor interstudențești.

Amicus TgM își propune ca temele de dezbatere să fie cât mai actuale și de interes pentru comunitatea studențească din Târgu Mureș, acestea fiind propuse de către participanți și alese, prin vot, tot de către aceștia. Odată stabilită tema, cele două echipe de studenți au la dispoziție o perioadă variabilă de timp pentru a-și pregăti strategia de echipă și discursul argumentativ. Dezbaterea propriu-zisă se desfășoară conform unui regulament asemănător celui propus de World Schools care asigură echitatea și caracterul interactiv al dezbaterii. Echipele PRO și CONTRA au la dispoziție un timp limitat pentru a-și susține public cauza prin discurs argumentativ și contraargumentarea echipei adverse. În final, echipa câștigătoare este stabilită atât prin votul publicului cât și prin punctajul oferit de către un juriu specializat.

La un an de la implementarea acestui proiect, suntem bucuroși să anunțăm că proiectul “Amicus De(z)bate” a căpătat o nouă dimensiune prin organizarea comună a unei dezbateri împreună cu tinerii Bisericii Baptiste din Târgu-Mureș. Astfel, în urma unei colaborări de peste jumătate de an, în data de 06.11.2019, cele două echipe mixte au dezbătut delicatul subiect al “Monitorizării populației în scopul securității naționale” în fața unui public de peste 60 de studenți. Înalta performanță a celor două echipe și calitatea argumentelor i-au pus pe spectatori în fața unei decizii dificile, echipa învingătoare câștigând la diferență de un singur vot.

Asociația Amicus TgM dorește să mențină proiectul “Amicus De(z)bate” la standarde înalte prin îmbunătățirea constantă a sistemului de dezbatere, prin adresarea unor teme cât mai actuale, prin promovarea la nivelul întregii comunități studențești, prin suportul oferit față de participanții activi, dar și prin stabilirea unor colaborări noi și dezvoltarea celor deja existente.”

Despre noi

Adventiștii de Ziua a Șaptea acceptă Biblia ca singurul lor crez și susțin anumite principii fundamentale de credință. Toate aspectele mărturisirii lor de credință sunt întemeiate pe Scriptură și sunt rodul cercetării profunde a acesteia cu rugăciune stăruitoare și sub călăuzirea Duhului Sfânt.