Congresul Inter European PEOPLE 7.0

Soarele s-a ivit mai cald și mai luminos ca altădată, dar nu a venit cu mâna goală, și nici măcar nu a venit, fără să prevestească o bucurie. Razele lui binefăcătoare au strălucit în apa mării Adriatice ca răsăritul lui să prevestească bucuria întâlnirii într-un loc minunat al Italiei, mai precis în orașul Lignano Sabbiadoro.

Perioada 18-21 septembrie 2019, au fost zile speciale pentru cei care am ales să participăm la Congresul Inter European PEOPLE 7.0, într-un Campus la WIILA MORE. În acest loc minunat s-au unit trei Departamente la nivelul Diviziunii, Departamentul Copii, Departamentul Familie și Departamentul Misiunea Femeii. Motoul Conferinței era –  FIȚI LUMINI, în această lume întunecată! Pentru că Isus revine! El se va întoarce încurând! Nu pierdeți timpul care este atât de prețios!

Organizatorii au fost foarte atenți ca fiecare persoană să se simtă bine într-un peisaj minunat, și să fie încărcați spiritual. Programul a fost pregătit cu multe rugăciuni și cu mare entuziasm de către organizatori. Nu au lipsit standurile de cărți, expoziții atât pentru copii cât și pentru adulți, seminare cu teme actuale. Au fost invitați speciali de la Conferința Generală: Koh, Linda, D.Copii, Oliver, Elaine and Willie D.Familie, Arrais, Raquel și Small, Heather-Dawn M.F., De la Diviziunea Inter Europa: Dagmar Dorn M.F., chiar și Președintele Uniunii Române, Aurel Neatu. Au fost momente de părtășie speciale, începănd dis de dimineață cu devoționale, seminare cu multe sfaturi și învățături. Ne-am bucurat de plimbări în nisipul fin al mării Adriatice, chiar și de drumul cu vaporașul pănă la Veneția vizitănd orașul.

Programul în ziua de Sabat a fost înălțător cu experiențe deosebite, cu cântece și rapoarte frumoase, pline de prezența Duhului Sfănt. Punctul culminant a fost prezența corului mare din Romania, cu sute de persoane îmbrăcați în costume naționale, în frunte cu dirijorul, Mariana Toma, care au intonat cântece in limba engleza și română.

La încheierea programului fiecare persoană a primit trei pietricele fluorescente. S-a auzit un apel puternic, în sală s-a făcut liniște deplină. Luminile s-au stins. S-a auzit chemarea! Ridicați mâinile cu pietricele sus! Dintr-o dată sala a fost luminată de acele pietricele micuțe dar luminoase.

Suntem chemați să fim lumini în această lume întunecată. Simteam că tot Universul se închină la picioarele Sale, minunându-se de desăvârșirea Sa. Am înțeles, că înaintea noastră este o mare responsabilitate de împlinit! Cu fiecare răsărit de soare ne ridicăm din patul nostru pentru o nouă zi în care să fim lumina lumii, sau mai simplu, să fim misionari în familie, la școală, la locul nostru de muncă în tren sau avion … oriunde am fi, noi suntem misionari. Fie că alegem să ne facem treaba sau nu, noi am fost desemnate de către Dumnezeu să fim martori aici jos și să aducem oamenii la cunoștința Lui.

Aș dori să transmit fiecărei doamne, să Îl iubim pe Dumnezeu din toată inima, din tot sufletul și din toată puterea, pentru că este vrednic. Să privim ca pe o mare responsabilitate nobilă lucrarea misionară, lucrarea cu tinerii, întărirea identității adventiste și sprijinirea acelor programe care se integreză în lucrarea misionară a bisericii!

Despre noi

Adventiștii de Ziua a Șaptea acceptă Biblia ca singurul lor crez și susțin anumite principii fundamentale de credință. Toate aspectele mărturisirii lor de credință sunt întemeiate pe Scriptură și sunt rodul cercetării profunde a acesteia cu rugăciune stăruitoare și sub călăuzirea Duhului Sfânt.