Corul Cantus Junior

Corul Cantus Junior, a luat naștere la Brașov în toamna anului 2016, la inițiativa unor iubitori de muzică și frumos.

Initial, corul a fost exprimarea unei inițiative locale, însă cu timpul s-a întins la nivel de district. Corul a debutat cu un număr de 18 copii, astăzi ajungând la 31.

De-a lungul timpului, corul de copii a avut bucuria de a fi invitat să participe la diverse ocazii, în care s-a transmis mesajul Evangheliei, evenimente cu caracter social, evenimente regulate organizate de către Biserica locală și evenimente organizate de alte Biserici creștine. De asmenea, avem bucuria să avem în mijlocul nostru copii proveniți din diverse denominațiuni creștine care-L iubesc pe Dumnezeu și doresc ca muzica să facă parte mereu din viața și credința lor. Numărul de copii a crescut constant în fiecare an, ceea ce dă aripi speranței și gândurilor pentru acești copii.

Cel mai de preț dar pe care o biserică îl are, sunt copiii acesteia. Pentru ca acest dar să nu se piardă, corul și-a propus a fi o pepinieră, unde copiii coriști de astăzi vor deveni coriștii adulți de mâine, cu o direcție clară, frumoasă și cu principii de viață conforme cu Cerul, un loc de unde se transmit mai departe valorile morale pe care s-a născut și clădit poporul advent.

Pregătirea muzicală a copiilor se desfășoară sub îndrumarea profesoarei Isabel SOLZARU, iar începând cu toamna anului 2018, pe lângă muzica corală, copiii au bucuria de a fi angrenați și într-un cor de clopoței de mână, sub conducerea profesoarei pentru învatamantul preșcolar Marinela ARON. Majoritatea copiilor studiază un instrument muzical fie la licee de specialitate, fie în alte forme de învățământ. Ne bucurăm că de-a lungul existenței acestui cor, există copii pregătiți în acest cor care au reușit să fie admiși la licee de specialitate.

Lucrările muzicale abordate sunt de factură religioasă dar și laică, din repertoriul cult internațional, specific copiilor.
Dorinta de frumos, de transmitere a unor valori neperene si transmiterea mesajului Evangheliei catre inima ascultatorilor, a fost motorul care a antrenat și antreneaza și acum acest cor. Unul dintre scopurile principale ale acestui cor, este acela de a promova muzica cultă, care să aducă valoare în viața celor care o ascultă.

Dorința acestor copii este aceea de a-L lauda pe Creator cu vocile și cu inima lor. Exuberanța, spiritul zglobiu, bucuria și fericirea lor reusesc să îndepărteze de pe fețele celor care îi ascultă orice griji, temeri și intristări și să aducă o rază de speranță în inima acestora.
Pe lîngă activitățile muzicale specifice, ne bucurăm împreună și de momente de destindere.

Vă invităm să ne sustineți în rugaciunile dumneavoastră și în încercarea noastră de a păstra vie în conștiința oamenilor închinarea prin muzică!
Suntem recunoscători Creatorului pentru existența acestui cor și ne dorim să ne punem la dispoziția Lui pe mai departe, din dorința de a înfrumuseța și bucura inimile ascultătorilor.

 

Despre noi

Adventiștii de Ziua a Șaptea acceptă Biblia ca singurul lor crez și susțin anumite principii fundamentale de credință. Toate aspectele mărturisirii lor de credință sunt întemeiate pe Scriptură și sunt rodul cercetării profunde a acesteia cu rugăciune stăruitoare și sub călăuzirea Duhului Sfânt.