Concertul Caritabil AMiCUS

“În data de 7 decembrie 2019, a avut loc un concert de colinde cu scop caritabil intitulat “Dăruind vei Dobândi”. Acesta s-a desfășurat la Sala Mare a Palatului din Târgu Mureș și a fost organizat de către Asociația studențească AMiCUS Târgu Mureș, o organizație autonomă, apolitică, ce își propune să răspundă nevoilor sociale, intelectuale și spirituale ale tinerilor.

Ideea concertului caritabil a fost propusă de Naomi Macaru- dirijoarea Corului Amicus Târgu Mureș. Sub atenta ei dirijare, au urmat multe luni, cu zeci de repetiții, pline de entuziasm și perseverență.
Pe parcursul organizării concertului, asociaţia Amicus s-a bucurat de sprijinul Conferinței Transilvania de Sud și al Bisericii Adventiste din Târgu Mureș, cărora le suntem profund recunoscători.

Programul concertului a fost înviorat și prin veselia, inocența și sinceritatea transmise de Corul de copii al Bisericii Adventiste din Târgu Mureș.  De asemenea, au dăruit căldură și profunzime prin atingerea corzilor sufletului, violonistele Teodora Todoran și Renata Moșneag, pianista Octavia Cârstea si solista Cristiana Șuteu. Invitatul special al serii a fost Ioan Gelu Poenariu- Directorul Departamentului de Tineret al Bisericii Adventiste din România. El ne-a adus în prezenţa Luminii divine prin Cuvântul rostit. Le mulțumim tuturor pentru că au dat un farmec aparte concertului nostru!

Sursa de motivație a acestui concert a constituit-o povestea lui Mihai, a cărei titlu l-a gândit chiar el, și-anume “Viteza e o șmecherie tristă”. Mihai, un tânăr de doar 23 ani, este supraviețuitorul unui teribil accident de mașină din 2018 în urma căruia a ajuns în comă pentru 3 luni. A suferit numeroase traumatisme si i s-au dat infime șanse de supraviețuire. Dar credința mamei lui și voința lui de a trăi, l-au făcut să-și revină. A urmat apoi un drum anevoios al recuperării prin care a învins paralizia, luptând pentru a reveni la viața normală.

Mihai ne-a impresionat prin ambiția, optimismul și puterea lui de a nu renunța până nu-și va reveni complet. Suntem recunoscători că am avut oportunitatea să facem cunoscută povestea lui prin acest concert, oferind oamenilor posibilitatea să devină un sprijin pentru Mihai.
Generozitatea oamenilor prezenți la concert, în număr de aproximativ 600, s-a materializat în suma de aproape 5000 de euro, fără a lua în calcul donațiile din conturile mamei lui Mihai- Ana Burian. Suntem recunoscători pentru aceste contribuții ce îl vor aduce pe Mihai mai aproape de transformarea visului său în realitate.

Acest concert a fost despre dăruire și răspândirea luminii și a bunătății. Sperăm la o replicare a acestui eveniment în anul care urmează, iar până atunci dorim să rămânem în spiritul Luminii, dăruind-o, pentru că doar astfel, o vom dobândi.”

Articol: Vica Grijanovschi

Despre noi

Adventiștii de Ziua a Șaptea acceptă Biblia ca singurul lor crez și susțin anumite principii fundamentale de credință. Toate aspectele mărturisirii lor de credință sunt întemeiate pe Scriptură și sunt rodul cercetării profunde a acesteia cu rugăciune stăruitoare și sub călăuzirea Duhului Sfânt.