Vasile Cazan

După o luptă grea între viață și moarte, în această dimineață la ora 5:30, fratele și prietenul nostru Vasile Cazan și-a încheiat alergarea pe acest pământ. Ne îndreptăm gândurile spre cei rămași în urmă, ca Dumnezeu să întărească pe fiecare în aceste momente grele ale despărțirii, având însă nădejde deplină în promisiunile făcute de Creator pentru aceste clipe!

Vă invităm să ne rugăm în continuare în mod special pentru fiul rămas Sebi Cazan, acum fără tată, fără mamă, având alături familia sa. Dumnezeu să-i mângâie!

 

Dirijorul Vasile Cazan s-a născut la Târgu Mureş în anul 1952, a studiat vioara, viola şi pianul la Târgu Mureş şi a absolvit Academia de Muzică ″Gheorghe Dima″⁣ din Cluj-Napoca, unde a studiat dirijatul coral cu profesorii Dorin Pop şi Florentin Mihăescu, perfecţionându-se ulterior şi cu maestrul Marin Constantin.

A participat la cursuri de perfecţionare pentru dirijat orchestra la New York, cu dirijorul Laszlo Halasz de la Conservatorul Julliard, care a fost asistent al dirijorilor Arturo Toscanini şi Bruno Walter la Metropolitan Opera din New York.

Vasile Cazan era, din anul 1990, dirijorul Corului Mixt al Filarmonicii din Târgu Mureş, iar din 1998 era şi directorul Filarmonicii de Stat din Târgu Mureş.

În anul 2012, Instituţia Prefectului – Judeţului Mureş i-a acordat cea mai înaltă distincţie a judeţului, “Fibula de la Suseni”, iar în anul 2015, Primăria Târgu Mureş i-a conferit distincţia “Pro Cultura”.

Despre noi

Adventiștii de Ziua a Șaptea acceptă Biblia ca singurul lor crez și susțin anumite principii fundamentale de credință. Toate aspectele mărturisirii lor de credință sunt întemeiate pe Scriptură și sunt rodul cercetării profunde a acesteia cu rugăciune stăruitoare și sub călăuzirea Duhului Sfânt.