Copiii noștri ce mai fac?

Și copiii noștri ce mai fac?

Iată-i că își fac apariția în sala cea mare. Se uită curios la cine a mai venit pe la ei de data aceasta și recunosc câteva fețe. Unii dintre ei, mai îndrăzneți, sar în brațele vizitatorilor care deja au devenit de-ai casei, însă ceilalți își găsesc alte activități: discută ce s-a mai întâmplat pe parcursul zile, fug de colo-colo, se îmbrâncesc sau stau tăcuți pe scaunul lor. Încep jocurile! Astăzi ne jucăm pe grupe și facem concurs cine are cele mai multe puncte. Entuziasmul vizitatorilor îi trezesc pe copii, încep să simtă gustul jocului, fiecare încearcă să ajute la ridicarea punctajului, își încurajează coechipierii. Totul pare în regulă. Te uiți la ei și zici că nu le lipsește nimic, comunică cu tine, zâmbesc, se joacă și totuși… Parcă ceva lipsește.

Copiii de la casele de orfelinat nu au nevoie atât de mare de mâncare, îmbrăcăminte,  jucării, nici chiar de jocurile nostre, cât de înțelegere. Să înțelegem că dincolo de imaginea unui simplu copil este un suflet lipsit de dragoste. Observi acest lucru din ușurința cu care te îmbrățișează. Paradoxal, îmbrățișările lor sunt lipsite de sentiment. Pare a fi un gest pe care știu că trebuie să îl facă pentru că așa au văzut la cei mari, un gest prin care primești ceva, simți ceva, dar cu cât îmbrățișează mai mult cu atât îți dai seama că ei nu simt nimic, deși ar vrea.

Și ce-i de făcut?
Dați-le timp și luați-vă timp! Timpul care să le ofere șansa să lege o relație ce va genera dragoste în sufletul lor gol. Lipsa lor de încredere îi face să fie de nepătruns, să nu dorească să ofere dragoste de teama de a nu fi respinși sau părăsiți din nou, dar nu ne oprește pe noi să le oferim ceea ce ei încă nu au descoperit.
Acest lucru ne-am propus să îl facem și noi. Asociația Amicus, în colaborare cu Biserica Adventistă de Ziua a Saptea – Maranatha Brașov, și-a propus să ofere timp acestor copii ai noștri, să lege relații și să ofere dragoste. Căutăm voluntari care sunt dispuși să ni se alăture, oameni cu inima mare și timp pentru ceilalți.

Ne puteți găsi pe paginile de Facebook:
AMiCUS Brașov- https://www.facebook.com/Amicus-Bra%C8%99ov-908996439185234/
Biserica Adventistă Brașov “Maranatha”- fb://page/533610223482603

Text: Elisa Pandele

Despre noi

Adventiștii de Ziua a Șaptea acceptă Biblia ca singurul lor crez și susțin anumite principii fundamentale de credință. Toate aspectele mărturisirii lor de credință sunt întemeiate pe Scriptură și sunt rodul cercetării profunde a acesteia cu rugăciune stăruitoare și sub călăuzirea Duhului Sfânt.