COMUNICAT

Stimată frățietate,

Doresc, în primul rând, să mulțumim bunului Dumnezeu că bunătățile Sale nu s-au sfârșit și îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineață (Plângeri 3:22, 23).

În ultima vreme am fost confruntați cu diverse interpretării ale reglementărilor legale cu privire la posibilitatea de a organiza servicii divine în interior și/sau chiar de a oficia serviciul Sfintei Cine.

Aș dori să vă asigur, în numele comitetului conferinței, că ne dorim fierbinte ca restricțiile de orice fel să înceteze și noi să ne putem relua viața de biserică cu și mai mult zel decât înainte.

Totuși, în urma dialogului cu Uniunea de Conferințe și consultarea autorităților în domeniu, dorim să facem următoarele precizări:

1.    Serviciile religioase obișnuite se pot organiza doar în curtea sau în fața bisericilor. În interior nu se pot organiza nici cu mai puțin de 16 persoane.

2.    Serviciile religioase din exteriorul bisericilor, se vor organiza cu respectarea condițiilor de distanțare (1,5-2m, în orice direcție) și de prevenție (masca obligatorie, materiale dezinfectante, etc.). Doar vorbitorul poate renunța la mască în momentul începerii discursului și o va folosi din nou imediat ce încheie discursul.

3.    Având în vedere cele de mai sus, oficierea Cinei, teoretic, ar putea avea loc în curtea bisericii, dar e puțin probabil (poate sunt și excepții) că vom putea asigura un cadru solemn și că vom putea asigura condițiile de igienă, motiv pentru care recomandăm bisericilor să mai amânăm puțin acest eveniment atât de așteptat până când condițiile vor fi mai prielnice.

4.    Nerespectarea acestor măsuri, nu doar că pune biserica într-o postură nepotrivită, chiar ilegală, dar crește riscul îmbolnăvirilor cu Covid-19 și, cu siguranță, nu ne dorim așa ceva.

5.    Având în vedere că în spațiul mediatic informațiile sunt deseori contradictorii, să ne asigurăm că ne informăm întotdeauna de la sursă (Monitorul oficial sau Departamentul de Comunicare al Bisericii). Iar pentru că legislația se schimbă cu repeziciune, vom căuta să revenim în timp util cu actualizări.

În ce ne privește încurajăm ca, ori unde se poate, cu respectarea strictă a măsurilor, să se organizeze servicii divine în exteriorul bisericilor. Pe lângă binecuvântarea revederii și a închinării laolaltă, întâlnirea ne va ajuta să ne pregătim și să anticipăm momentul în care vom intra în biserici.

Cred că în aceste zile dificile avem nevoie de multă răbdare, îngăduință creștină, unitate, bună înțelegere și nu în ultimul rând încredere în Domnul. El să ne ofere înțelepciune și hotărâre în implementarea măsurilor de protecție.

Iar după ce noi ne-am făcut cu credincioșie partea, El să ne protejeze sănătatea și credința astfel încât să ne putem împlini misiunea în aceste vremuri din urmă.

Să continuăm să ne susținem unii pe alții în rugăciune!

Cu bucurie si dor de Cer,
Gabriel Ban
Președintele Conferinței Transilvania de Sud

Despre noi

Adventiștii de Ziua a Șaptea acceptă Biblia ca singurul lor crez și susțin anumite principii fundamentale de credință. Toate aspectele mărturisirii lor de credință sunt întemeiate pe Scriptură și sunt rodul cercetării profunde a acesteia cu rugăciune stăruitoare și sub călăuzirea Duhului Sfânt.