Tragedia veacurilor capitolul 7 partea 2: Separarea lui Luther de Roma

Săptămâna aceasta pastorul Ted Wilson continuă discuția despre capitolul șapte din Tragedia veacurilor, intitulat „Separarea lui Luther de Roma”, în care Luther afișează cele 95 de teze pe ușa bisericii castelului din Wittenberg. Vestea acestei acțiuni îndrăznețe și a celor 95 de teze s-a răspândit ca un foc de paie în Germania și nu numai, înfuriind întreaga Romă. 

În ciuda amenințării cu închisoarea, tortura și moartea, Luther a rămas credincios și a refuzat să le retracteze. Când a sosit un decret de la Roma prin care Luther era condamnat și excomunicat, el l-a ars în public împreună cu alte decrete și documente care afirmau puterea papală. 

Pentru a afla mai multe despre despărțirea lui Luther de Roma și despre cum se leagă aceasta de experiența noastră actuală, citiți Tragedia veacurilor de Ellen White de la adresa https://greatcontroversyproject.org/

Despre noi

Adventiștii de Ziua a Șaptea acceptă Biblia ca singurul lor crez și susțin anumite principii fundamentale de credință. Toate aspectele mărturisirii lor de credință sunt întemeiate pe Scriptură și sunt rodul cercetării profunde a acesteia cu rugăciune stăruitoare și sub călăuzirea Duhului Sfânt.