{ÎMPREUNĂ} alături de refugiații din Ucraina

Pe parcursul acestei săptămâni, echipe de voluntari, formate din pastori și credincioși din Conferința Transilvania Sud au stat {ÎMPREUNĂ} alături de refugiații veniți din Ucraina.

Punctul de lucru principal a fost vama Siret. Pe lângă oferirea de transport și produse de prim ajutor, echipa din Transilvania Sud a asigurat procesul de comunicare și consiliere al refugiaților prin traduceri în limba rusă și engleză.

Dar, mai ales, a oferit brațe care îmbrățișau fără reținere, cuvinte pline de dragoste și empatie, zâmbete și lacrimi la momentul potrivit și mai ales, o extraordinară disponibilitate de a ajuta necondiționat

Mii de persoane, in special mame cu copii mici, traversează vama și alte mii de persoane așteaptă sa ajungă în România. Experiențele ucrainenilor sunt impresionante iar solidaritatea și sprijinul românilor, nu doar al credincioșilor adventiști, este extraordinar.

Echipele de traducători au orientat refugiații spre două puncte importante:

1. alimente + produse de igiena personală (deocamdată exista un belșug de alimente si produse de prim ajutor)

2. transport sigur de persoane

Cortul echipei ADRA, operat de credincioși adventiști din toate regiunile țării, este situat în apropiere de punctul vamal și asigură alimente și transport pentru refugiați în zona orașului Suceava sau, în funcție de necesități, în puncte mai îndepărtate din țară.

Din observațiile personale dar și din statisticile oficiale, cei mai mulți refugiați se află doar în tranzit și rămân peste noapte în unitățile de cazare. După ce se odihnesc sau așteaptă actele necesare, cei mai mulți pleacă peste hotare la rude sau prieteni care ii așteaptă în Germania, Polonia, Cehia, etc. Cei care au dorit să rămână în România au fost preluate de numeroși credincioși adventiști din toată țara, dar și de celelalte confesiuni religioase, ONG-uri sau familii de români dornici de a face un bine.

Pentru moment, cea mai mare nevoie observată este de voluntari pentru traducere și mașini pentru transport persoane în diverse localități.

Domnul sa readucă pacea în Ucraina!

Despre noi

Adventiștii de Ziua a Șaptea acceptă Biblia ca singurul lor crez și susțin anumite principii fundamentale de credință. Toate aspectele mărturisirii lor de credință sunt întemeiate pe Scriptură și sunt rodul cercetării profunde a acesteia cu rugăciune stăruitoare și sub călăuzirea Duhului Sfânt.