Seminar „Drumul către un intestin fericit”

29.05.2024

Sâmbătă, 18 mai, cu ocazia Zilei Sănătății, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din Făgăraș a găzduit seminarul „Drumul către un intestin fericit”, susținut de dr. Naomi Ciurea, medic specialist gastroenterologie și asistent universitar în cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș. Ea a prezentat un ghid practic pentru eliminarea celor mai frecvente probleme ale sistemului digestiv apărute în viața de zi cu zi și pentru îmbunătățirea stării generale de sănătate.

Potrivit dr. Naomi Ciurea, secretul unui intestin fericit, a unei imunități crescute și a unei stări generale de bine este diversitatea în alimentație, însoțită de activitatea fizică și un program regulat de odihnă.

Seminarul „Drumul către un intestin fericit” face parte dintr-o inițiativă mai amplă dedicată promovării sănătății fizice și mintale a publicului larg, incluzând seminare și cluburi de gătit sănătos și de post.

Astfel, în luna aprilie s-a încheiat primul sezon al clubului de gătit, desfășurat în perioada noiembrie 2023 – aprilie 2024, iar în luna martie, psihologul Florentina Coman a susținut seminarul cu tema „Emoțiile negative și sănătatea fizică”. Seminarele noastre sunt disponibile pe canalul de YouTube și pe pagina de Facebook a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Făgăraș.