Sanatate

O minte sănătoasă nu poate exista decât într-un corp sănătos. Încă din anii 1860, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea a manifestat o atenție deosebită în ceea ce privește alimentația și stilul de viață sănătos. Este de datoria fiecăruia dintre noi să ne asigurăm că facem tot ceea ce ne stă în putință pentru a fi sănătoși și plini de vitalitate. O persoană sănătoasă, plină de energie va manifesta o atitudine mai pozitivă față de problemele întâlnite, va avea o productivitate crescută în muncă și un nivel de stres considerabil redus. În fiecare aspect al vieții sale se vor simți binefacerile unui stil de viață sănătos.

Alimentație

Considerăm că o dietă vegetariană, bazată pe fructe, legume, cereale și semințe constituie o adevărată sursă de sănătate. Evitarea preparatelor din carne, a mâncărilor prăjite în ulei, a produselor rafinate și a semi-preparatelor previne apariția multor boli și facilitează vindecarea altora. Totodată, descurajăm consumul de alcool, de tutun și de alte droguri care creează dependență și încurajăm consumul a cel puțin 2L de apă pe zi. Cumpătarea este unul dintre principiile de bază a unei diete sănătoase, oferind avantaje vizibile. Riscul de a face cancer, boli cardiovasculare, de hipertensiune, diabet și obezitate este cu mult mai scăzut la persoanele care au adoptat o dietă vegetariană.

Exercițiul fizic

 Pe lângă o alimentație corectă care reduce nivelul colesterolului și crește nivelul antioxidanților, fibrelor alimentare, a vitaminelor și mineralelor, considerăm că exercițiul fizic este un alt element esențial pentru un stil de viață sănătos. 30 de minute de exercițiu fizic pe zi pot asigura vitalitatea și tinerețea care se va menține în ciuda trecerii timpului. Totodată, prin practicarea unui sport puteți să vă faceți cunoștințe noi și să relaționați cu cei din jur, dezvoltându-vă abilitățile de socializare. Într-o societate în care sedentarismul provoacă tot mai multe victime ale obezității, exercițiul fizic este creditat cu următoarele beneficii:

  • prevenirea osteoporozei
  • controlarea greutății
  • îmbunătățirea circulației sangvine
  • reducerea nivelului de colesterol
  • prevenirea hipertensiunii
  • menținerea flexibilității articulațiilor
  • combaterea depresiei și anxietății
  • mărirea încrederii de sine
  • îmbunătățirea stării de spirit

bun-medium

Cine suntem

Cine suntem. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip.

Cauta o biserica