Mai multe informatii

Contacteaza-ne

Tineri

Încă de la începuturile sale, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea a înțeles importanța educației copiilor și a tinerilor, încercând mereu să răspundă nevoilor acestora și să le ofere un mediu propice pentru o dezvoltare armonioasă. Implicându-se activ și direct în viața acestora, susținându-i, încurajându-i și îndrumându-i, Biserica a devenit o a doua casă, o a doua familie pentru tineri. Valorile morale ce li se insuflă acestora de la cea mai fragedă vârstă – bunătatea, dreptatea, omenia, iubirea, aprecierea, răbdarea, etc – devin o temelie a caracterului lor și o condiție esențială în dezvoltarea acestora.

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea dorește ca fiecare copil, cu acele particularități ce îi conferă unicitate caracterului și personalității sale, să poată da dovada, în familie și în societate, de bunătate, de iubire, respect și înțelepciune, generozitate și blândețe și de toate calitățile ce contribuie la formarea unui om minunat. Fiecare tânăr trebuie să aibă posibilitatea de a-și dezvolta la maxim abilitățile și talentele cu care a fost înzestrat și de a își valorifica potențialul intelectual, spiritual și emoțional.

Pentru că educația este arta formării omului de mâine, cu devotament și iubire Biserica Adventistă dorește să își aducă aportul la educația tinerilor atât printr-o abordare teoretică, cât și prin una practică. Unul dintre cele mai reprezentative exemple ale simbiozei dintre aceste două abordări este Școala de Sabat ce se desfășoară în fiecare zi de sâmbătă.

În cadrul Școlii de Sabat, copiii sunt împărțiți pe grupe în funcție de vârstă, iar pentru o perioadă de timp de aproximativ o oră, aceștia desfășoară diferite activități, împreună cu instructorii ce îi coordonează. Activitățile diferă în funcție de grupa de vârstă în care se încadrează copiii, dar au același scop amintit mai sus. Copiilor li se insuflă anumite valori prin exemple biblice care sunt povestite pe înțelesul lor, prin cântece și imagini care îi ajută să înțeleagă mai bine mesajul. Aceștia sunt încurajați să își exprime propriile opinii, pentru a putea dezbate împreună cu ceilalți diferitele situații prezentate. Astfel, în fiecare săptămână sunt abordate diferite teme și subiecte, gândite și structurate special pentru grupa respectivă și prin care se formează caracterul tinerilor.

Totodată, Biserica organizează și sprijină întâlnirile de tineret ce pot avea loc în alte zile ale săptămânii, în care tinerii pot să socializeze, să se relaxeze, să se joace și să petreacă timp de calitate împreună, să dezbată diferite subiecte ce li se par interesante și să găsească răspunsuri la întrebările lor. Astfel de activități sunt organizate și în natură, precum și în diferite excursii sau tabere ce au ca scop socializarea și relaționarea cu cei din jur, explorarea naturii, promovarea unui stil de viață sănătos, aprofundarea unor cunoștințe generale, cunoașterea și dezvoltarea personală.

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea a creat diferite programe educativ-recreative ce sunt împărțite pe grupe de vârstă:

  • Licurici (6-10 ani)
  • Exploratori pentru viitor (11-14 ani)
  • Companioni (15-19 ani)
  • 20+ (20-35 de ani)
  • Amicus – program special pentru studenti

Cine suntem

Cine suntem. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip.

Cauta o biserica