Personalitati

Fă tot ce poți mai bine și lasă-l pe Dumnezeu să facă restul” (Dr. Ben Carson)

Numărul persoanelor Adventiste de Ziua a Șaptea ce au adus o contribuție importantă în domeniul lor de activitate este foarte mare. Dintre acestea, am selectat câteva personalități recunoscute la nivel mondial, a căror fapte sunt impresionante. Mai jos aveți o prezentare scurtă a acestora:

Dr. Ben Carson – medic neurochirurg renumit,  directorul clinicii de neurochirurgie pediatrică a spitalului Johns Hopkins. Ben Carson este primul chirurg care a despărțit cu succes o pereche de gemeni siamezi, după o operație de 22 de ore. În anul 2008 i s-a acordat Medalia Prezidențială a Libertății – cea mai mare distincție civilă din Statele Unite ale Americii.  Ben Carson deține 61 de doctorate honoris causa iar viața sa este subiectul filmului „Gifted Hands - The Ben Carson Story”. John Harvey Kellogg – prominent medic, inventator, fondatorul (în 1866) al primului sanatoriu din lume, Sanitarium, în Battle Creek. Prin aplicarea Reformei sănătății, o complexă utilizare a hidroterapiei, fototerapiei, termoterapiei, exercițiului fizic și a dietei ca mijloace de vindecare,

Kellog a revoluționat știința medicală. Printre pacienții Sanitarium-ului s-au numărat capete încoronate, președinți ai SUA, mari industriași și comercianți, artiști și celebrități ca Henry Ford, Johnny Weissmuller, John D Rockefeller, Thomas Edison, Goerge Bernard Shaw și alții.


Paul Rusesabagina – erou din timpul genocidului din Ruanda în care au murit aproximativ 800000 de oameni. Ca administrator de hotel, a ascuns și salvat 1.268 civili. În anul 2005 a primit Medalia Prezidențială a Libertății – cea mai mare distincție civilă din Statele Unite ale Americii. Istoria lui a fost ecranizată în filmul Hotel Rwanda, nominalizat la Oscar.
Johan Hendrik Weidner
– erou anti-nazist olandez, organizatorul rețelei subterane Dutch-Paris, una din cele mai mari și de succes rețele a Rezistenței franceze, prin care a salvat peste 1.100 evrei și parașutiști aliați doborâți pe teritoriul Franței. A fost cel mai căutat om de către Gestapo care a pus un premiu imens pe capul lui. A fost decorat cu Medalia Prezidențială a Libertății, Cavaler al Legiunii de Onoare, Ordinul Imperiului Britanic, Medalia Rezistenței și multe altele. Statul Israel i-a plantat un pom în numele lui pe Yad Vașem, ca fiind unul din ”cei drepți dintre neamuri”.Eva Dykes – prima femeie de culoare din America care a reușit să obțină creditele pentru un titlul de doctor (PhD) în 1921(Harvard).
Dr. Harry W. Miller – medic misionar, supranumit Doctor China, reformatorul sistemului de  sănătate din China precomunistă, fondator a 15 spitale, inovator al chirurgiei tiroidei. El este și inventator al laptelui de soia, prin care a salvat milioane de subnutriți în Asia.
Herbert Blomstedt – Unul din cei mai apreciați dirijori ai lumii, director al mai multor orchestre simfonice din lume, deținător a multiple titluri de doctor honoris causa, Grammy Awards și a numeroase distincții.

Paul Harvey – celebru speaker, prezentator de știri la Radio ABC din SUA, ascultat de un auditoriu de cca. 24 milioane săptămânal. Emisiunile sale de știri, considerate standard, erau preluate de peste 1.600 stații radio și 300 ziare, și erau retipărite în Congressional Record. Laureat al ”Microfonului de aur”, precum și al Medaliei Congresului, decernat de președintele SUA.Ferdinand și Ana Stahl -misionari, pionieri ai sistemului educațional pentru indienii Aymara şi Quechua din Peru. Sunt considerați autorii revoluției culturale și sociale din Anzii înalți.


 Milton Afonso – proprietarul celei de-a treia cea mai mare companie privată de asigurări medicale din lume. Filantrop al studenților săraci (peste 8.000 susținuți de el) și proprietarul a 68 de stațiuni radio non-profit, cu caracter moral și religios.
Amiralul Barry Black - Capelanul Senatului SUA, primul afro-american în această poziție. Șef al capelanilor marinei americane, e deținător a nenumărate distincții și ordine.

Michael A. Comberiate -savant, manager de sistem la NASA, inițiator a peste 120 proiecte speciale spațiale și geografice. Ca recunoaștere a meritelor sale, Societatea de Cercetare Geologică a SUA a dat numele său unui munte-ghețar din Antarctica.
Desmond Doss – erou necombatant al celui de-al 2-lea Război Mondial, pe frontul Pacificului. Ca sanitar, a salvat cu riscul vieții peste 75 camarazi în cursul luptelor sângeroase din Okinawa. Distins cu Medalia de Onoare a Congresului american. În cinstea acestuia, s-a ridicat o statuie în Collegedale, Tennessee. S-a realizat un documentar despre Desmond Doss, pe care îl puteți urmări mai jos:


Cine suntem

Cine suntem. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip.

Cauta o biserica