Mai multe informatii

Contacteaza-ne

Educatie

De când ne naștem și până când murim,  suntem într-un proces de educație continuă -  acumulăm cunoștințe, deprindem obiceiuri, cultivăm idealuri și ne însușim  valori. Suma tuturor acestor elemente ne definește pe noi, ca oameni, ca  persoane distincte, în societate și  în familie. Rolul și impactul educației în viața copiilor, tinerilor și  adulților, în conturarea personalității și a caracterului lor reflectă  importanța deosebit de mare a acestuia.

Pentru o ființă umană,primii ani din viață constituie cel mai important moment  al procesului de educație. În cadrul familiei, copilului i se insuflă direct și  indirect principiile, valorile și obiceiurile fundamentale ce vor constitui temelia  personalității și caracterului acestuia. O dezvoltare armonioasă a copilului  necesită o atenție deosebită din partea părinților. Aceștia trebuie să îi  transmită un complex de cunoștințe, valori și reguli de viață care să îi  asigure un viitor împlinit din toate punctele de vedere.

Procesul educației se continuă
în grădinițe, școli, licee și universități,  adică în sistemul de învățământ. Aici copilul acumulează cunoștințe din diverse  domenii pentru a-și dezvolta capacitățile intelectuale. Modul în care se  desfășoară procesul de educație în instituțiile de învățământ trebuie să fie  unul care să îl dezvolte pe elev și nu să îl inhibe. Reprezentând o „a doua  casă”, acest cadru educațional are datoria de a face mai mult decât a oferi o  serie de cunoștințe. Cadrele didactice devin modele pentru elevi, având o  influență extrem de puternică asupra acestora; la fel ca în cazul părinților,  calitățile și defectele profesorilor, modul în care aceștia se comportă,  trăsăturile lor negative sau pozitive devin exemple pentru copii.

Datorită acestor motive, am creat grădinițe, școli, licee și universități care  să ofere cea mai bună experiență posibilă atât pentru profesori, cât și pentru  elevi. Valorile pe care le transmitem aici – sinceritatea, generozitatea,  omenia, bunătatea, respectul, curajul, etc. – împreună cu un mediu propice constituie  condiții pentru a avea un tineret sănătos din punct de vedere mental, fizic,  social, intelectual și spiritual, bine pregătit pentru viață și veșnicie.


Sistemul educațional adventist este  al doilea cel mai mare din lume, având 7.883 de școli, licee și universități  amplasate în 115 țări, cu 1.7 milioane de elevi și 90.000 de cadre didactice. În  România funcționează 50 de grădinițe, 10 școli primare și gimnaziale, 6 licee  și 3 facultăți.

Cine suntem

Cine suntem. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip.

Cauta o biserica